אפליקצית Waze
את אפליקציית הניווט הזו אין צריך להציג. ובכל זאת בכדי לחדד את הנקודה, ההבדל העיקרי בין וויז לאפליקציות ניווט אחרות היא היכולת לספק דיווחי תנועה אמינים בזמן אמת.
כך למשל, רובנו, לא נוהגים, ובכל זאת – האם לא תרצו לדעת בדיוק באיזו שעה יעבור האוטובוס שבו אתם נוסעים את הפקק האין סופי שאתם מצויים בו? בעזרת הוויז תקבלו אינדיקציה מדויקת למדי המבוססת על מצב התנועה כרגע. לתוכנה דוברת עברית זו (כולל תפריטים והגדרות בעברית) אפשרויות נוספות שיכולות להיות שימושיות עבורנו:
שיתוף המיקום שלי באופן רציף
בניגוד לאפליקציות ניווט אחרות, לוויז יש מערכת התחברות לפייסבוק. בעזרת מנגנון זה תוכלו לשתף את כל חבריכם, או רק חלק מהם , במקומכם הנוכחי על המפה. כך למשל, אם הגעתם לאיזור הבילוי שלכם ואתם מחפשים את הבליינד דייט שלכם – הוא יוכל למצוא אתכם על המפה. אתם יכולים גם לחשוב על שימושים אחרים, אני בטוח.
שליחת הזמנה
בכל רגע נתון תוכלו לשלוח הודע מהוויז שלכם לוויז של אדם אחר לגבי מיקומכם והדרך הקצרה ביותר להגיע אליכם. כך למשל אם מסיבה כל שהיא אתם מוצאים את עצמכם בשכונה לא ידועה או באזור לא מוכר, תוכלו להזמין נהג מונית ולשלוח לו דרך הוויז את הנחיות ההגעה אליכם.
:איך להפעיל את התוכנה
בתחתית המסך תמצאו שני סליידרים, האחד מימין והשני משמאל –לא ברור לי למה וויז החליטו לממש תפריט באמצעות סליידר (מבקש שליטה )- אבל לחיצה כפולה על הסליידר תפתח לנו תפריט המכיל את כל הפונקציות של וויז.
התפריט השמאלי – בתפריט זה תמצאו את הפקודה החשובה ביותר “נווט”. לחיצה כפולה עליה תאפשר לכם להזין כתובת. לאחר מכן, לחצו על לחצן ה”חפש” שבמקלדת שלכם (שורה תחתונה, הכפתור הימני ביותר). עכשיו תוצג לכם רשימת המקומות הכוללים את הכתובת שביקשתם. למשל, אם כתבתם “ים המלח” והתכוונתם לרחוב ים המלח בירושלים,
יוצגו לכם כמה אפשרויות, ביניהן הרחוב המבוקש. תוכלו לעבור על הרשימה בעזרת אצבעותיכם עד שתמצאו את הכתובת המבוקשת ואז לחצו לחיצה כפולה. החלון שנפתח הינו חלון התצוגה המקדימה בו תוכלו לבחור בלחצן “נהג” המצוי בתחתית המסך בצד ימין, או לבצע פעולות אחרות לגבי נקודה זו.
הערות:
1. הזנת כתובת אינה אפשרית כשאתם מצויים ברכב נוסע – אם הוויז מזהה שהרכב שבו אתם מצויים נוסע, הוא לא יאפשר לכם להזין כתובת אלא אם כן תצהירו על ידי לחיצה על כפתור מתאים שאתם לא הנהגים ברכב.
2. אחרי שבחרתם באפשרות “נווט” בתפריט תוכלו להזין כתובת כפי שהוסבר לעיל או לבחור מאחת הכתובות האחרונות אליהם ניווטתם .
3. שימו לב, שדה החיפוש של וויז יכול גם לקבל שמות של אתרים חשובים כגון “בית החולים תל השומר”, או שמות של מלונות ואפילו שמות של מקומות בילוי. כך שאם אתם לא יודעים את הכתובת המדויקת של מקום מסוים, נסו פשוט לכתוב את שם המקום.
4. בתפריט הימני מוצעות אפשרויות תצוגה שונות של המפה שאינן רלוונטיות לרובנו ולכן אינני מתייחס אליהן כאן.
סיפור הדרך
כשאתם במצב ניווט תוכלו ללחוץ על הפינה השמאלית העליונה של מסך הוויז שם מצויה בדרך כלל ההנחיה הבאה כגון “ימינה בעוד 500 מ”. לחיצה זו תפתח רשימה המתארת את כל סיפור הדרך, כלומר הצגה מפורטת של כל ההנחיות מנקודת ההתחלה ועד להגעה ליעד.
זמן הגעה משוער
את זמן ההגעה המשוער תוכלו למצא בתחתית המסך בדיוק באמצע.
עוד ועוד
תוכנת הוויז הינה אפליקציה עשירה בפונקציות. אין ביכולתי לכסות את כולם, אבל אתם מוזמנים לשחק בה ולהנות. אבל החשוב ביותר זיכרו לנהוג (או לצעוד) בזהירות.
אפליקציה זו אינה עולה כסף.
להורדת אפליקציית Waze, לחצו כאן